VERİMLİ BİR TATİL GEÇİRMEK İÇİN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ?

Ara tatil, öğrencinin hem dinlenmesi hem de kendini geliştirebilmesi adına önemli fırsatlar sunar.

Bu dönem zarfında öğrencilerin, oyun ve dinlenmenin yanında eksiklerini giderecek etkinlikleri de gerçekleştirmeleri yararlarına olacaktır.

29.01.2024 194

*Yarıyıl tatilini verimli ve güzel geçirmek için öğrencilerin kendilerine mutlaka bir tatil programı hazırlaması gerekir. Bu programda dinlenmeye, eğlenmeye ağırlık verildiği gibi zaman zaman kendisini yeterli görmediği konulara da ebeveynler denetiminde ağırlık verilmesi uygun olacaktır.

*Her öğrencinin performansı farklı olduğu için, herkes kendi durumuna göre bir çalışma stratejisi belirlemelidir.Plansız yapılan işler yürümez.

*Öğrenci, kendi yetenekleri ve ilgisi doğrultusundaki hedeflere yönelmelidir.

*Hayali ve gerçekleşmesi imkânsız hedefler, belli bir süre sonra öğrencinin ümidinin kırılmasına ve çalışma isteğinin azalmasına neden olabilir.

*Bu hedefler öğrencinin çalışma isteğini kamçılayacak nitelikte olmalıdır.

26-01-202425-11-202312-11-2023