''TÜRKİYE YÜZYILININ YÜZ AKI 100 ESERİ''

''TÜRKİYE YÜZYILININ YÜZ AKI 100 ESERİ''

   Millî Eğitim Bakanlığı olarak Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına “Türkiye Yüzyılı” inancıyla ve vizyonuyla girmenin haklı gururunu ve mutluluğunu yaşamaktayız. Anadolu topraklarındaki yüzlerce yıllık birikimimiz ile günümüz gelişmelerinin üzerine inşa edeceğimiz Türkiye Yüzyılı’nda, Cumhuriyetimizin tüm kazanımlarına yüksek bir inançla sahip çıkmaktayız. Bu şuurla, başta Cumhuriyet'imizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün olmak üzere, tüm kahramanlarımızın aziz hatırlarının ve eserlerinin evlatlarımızın zihinlerinde daima yer alması için üstün bir gayretle çalışmaya devam etmekteyiz.

19.04.2024 221

   Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılı olan “Türkiye Yüzyılı”nda başta öğrenci ve öğretmenlerimiz olmak üzere tüm milletimizin cesaretini, inancını ve motivasyonunu artırarak tarihin bize emanet ettiği üreten, güçlü, emsal teşkil eden ve güvenilir bir devlet olma sorumluluğunu yerine getirmeye devam etmekteyiz. Böylelikle her alanda Cumhuriyetimizin ilk asrının tecrübelerini doğru bir şekilde değerlendirmekte, ikinci asrının hazırlıklarını tamamlayacak eser ve hizmetler ortaya koymaya gayret göstermekteyiz. Milletlerin ve devletlerin yeni ve hayati meydan okumalarla karşı karşıya olduğu şu dönemde, Türkiye Yüzyılı inancımızla, Cumhuriyetimizin yeni yüzyılına yapacağımız güçlü başlangıçta Millî Eğitim Bakanlığı olarak kararlı bir şekilde yer almaktayız. Tarih sahnesindeki her başarımızda olduğu gibi Türkiye Yüzyılı vizyonunu da zirveye taşıyacak ferasetin milletimizin iradesinde saklı olduğuna inancımız tamdır. 

   Bu kapsamda, Cumhuriyetimizin 100. yılında, ülkemizin bu zamana kadarki birikimlerini ve kazanımlarını milletimizin hafızasında tazelemek, inancın başarıya dönüşme öyküsünün hatırasını yaşatmak, dünyada yankı uyandıran çalışmalarımızın görünürlüğünü artırmak, çocuklarımızın ufkunu genişletmek, onlara ilham vermek ve onları cesaretlendirmek amacıyla seçili çalışmalara ait dijital içeriklerin yer aldığı “Türkiye Yüzyılı’nın Yüz Akı 100 Eseri” albümü oluşturulmuş ve Millî Eğitim Bakanlığı Yüzüncü Yıl Galerisinde yayımlanmıştır. Örnek ve öncü misyonumuz lider ülke Türkiye vizyonu ile Türkiye Yüzyılı'nın haklı başarılarını temsil eden büyük ve özgün çalışmalar başta öğrenci, öğretmen ve velilerimiz olmak üzere bu suretle toplu olarak milletimizin bilgisine ve istifadesine sunulmuştur. Cumhuriyetimizin ilk yüzyılının emekleri ve birikimleri üzerine inşa edilen bu övünç kaynağı projelerin, Türkiye Yüzyılı’nda milletimize cesaret ve özgüven vermesi amaçlanmıştır. 

   Milletimizin ve devletimizin el ele vererek ve büyük emekler sarf ederek ortaya koyduğu eserlere ait fotoğrafların, tanıtım metinlerinin ve videoların okullarda öğrencilerimizle paylaşılması öğretmenlerimize ilham vermek, öğrencilerimize yeni fikirler kazandırmak ve iyi uygulama örneklerini artırmak açısından önem arz etmektedir. 

   Ülkemizde farklı sektör ve alanlarda gereçekleştirilen ''TÜRKİYE YÜZYILININ YÜZ AKI 100 ESERİ'' aşağıda yer alan linklerden takip edebilirsiniz.

 

   Bağlantı Adresleri:

  

   https://yuzuncuyilgalerisi.eba.gov.tr/temalistesi/turkiye-yuzyili-nin-yuz-aki-100-eseri-9

 

   https://sgb.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2024_02/09160732_turkiye_yuzyili_yuzaki_100eser.pdf

 

   https://yuzuncuyilgalerisi.eba.gov.tr/flipbooks/turkiye-yuzyili-nin-yuz-aki-100-eseri-4

 

19-04-2024