''KÜTÜPHANELER HAYAT KAYNAĞIDIR''

''KÜTÜPHANELER HAYAT KAYNAĞIDIR''

   Toplum nezdinde kütüphane konusunda farkındalık oluşturmak; kitap, kütüphane ve okuma kültürü konularında toplumsal algıyı yükseltmek; dünya kütüphaneciliğindeki önemli gelişmeleri paylaşmak ve çocuklar başta olmak üzere tüm insanlara okuma sevgisi kazandırmak üzere 1964 yılından bu yana her yıl Mart ayının son haftası yurt çapında Kütüphaneler Haftası olarak kutlanmaktadır. 

25.03.2024 207

    Günümüz dünyasında birçok alanda bilgiye ulaşma imkanımız bulunmaktadır. Sosyal medya, internet, televizyon ve çeşitli yayın kaynaklarından bilgiye çabucak ulaşabilmemize rağmen bu bilgilerin doğruluğundan veya güvenirliğinden emin olamıyoruz.Bu dijital mecralarda karşımıza çıkan bilgiler hakkında en çok şüphe duyuduğumuz yön ise güvenilirlik olmaktadır.İşte tam da bu noktada kitaplar imdadımıza yetişmektedir.Doğru bilgi ve veriye kitaplardan rahat bir şekilde ulaşabiliyoruz.

    Kitapların olmadığı bir dünya asla düşünülemez. Eğitimin, bilimin, sanatın temeli kitaba dayanır. İnsanlar için bu kadar değerli olan kitaplar kütüphanelerde korunur ve araştırmacıların, öğrencilerin, tüm insanların hizmetine sunulur. Kuşkusuz çoğu kişinin kendi evinde kitaplığı vardır ama buradan sadece kendisi ve yakınları, tanıdıkları yararlanabilir. Oysa kütüphanelerden çok geniş kitlelerin yararlanma olanağı vardır. Üstelik böyle bir özel kitaplığa sahip olan kimsenin de kütüphanelere gereksinimi vardır. Çünkü özel bir kitaplık asla kütüphanelerin zenginliğine erişemez.

   Hafta boyunca okullarda, görsel ve yazılı basında kütüphanelerin önemi anlatılır. Bu konuya halkın dikkati çekilir. Kütüphaneler hakkında bilgi verilir. Haftanın amacı öğrencilerde okuma alışkanlığını ve zevkini geliştirmek, kitap sevgisini artırmak, öğrencilerin kitaplardan daha çok yararlanmalarını sağlamaktır.

  Sözün özü:''İYİ Kİ KİTAPLAR VAR...''

25-03-202425-03-2024