''HIMBIL OYUNU''

''HIMBIL OYUNU''

Ara tatil döneminde çocuklarımızın eğlenceli vakit geçirebilecekleri pek çok oyundan birisi de Hımbıl oyunudur.

Dikkat ve zekanın bir arada olduğu oyun sayesinde çocuklar hem sosyalleşme hem de eğlenceli bir etkinlik gerçekleştirebilme adına pek çok kazanım elde ederler.

01.02.2024 306

 ''HIMBIL OYUNU''

  Oyuncular çember oluşturacak şekilde otururlar. Oyuncu sayısı kadar herhangi bir nesne belirlenir.

 Örneğin, 4 oyuncu varsa “elma, armut, muz, kivi” belirlenip her bir meyve adı dörder adet kâğıda yazılarak toplam 16 adet kâğıt hazırlanır. Yazılan tüm kâğıtları karıştıracak oyuncu ve oyuna başlayacak oyuncu sayışma ile belirlenir. Hazırlanan kâğıtlar, yazıları gözükmeyecek şekilde katlanır. Kâğıtları dağıtmak için seçilen oyuncu, tüm kâğıtları bir poşet içine koyup karıştırır ve belirlenen alana hepsini döker. Her oyuncu kendisi için 4 kâğıt seçer.

 Oyunun oynanış yönü sağdan sola doğrudur. Her turda oyuncu sağındaki oyuncuya bir kâğıt vererek devam eder. Oyunda amaç elinde aynı nesnelerin yazılı olduğu kâğıdı biriktirmektir. Aynı kâğıtları toplayıp elinde farklı kâğıt olmayan oyuncu ortaya elini vurarak “hımbıl” yapmış olur. Hımbıl yapan oyuncu o turu kazanır ve 100 puan alır. Kalan oyuncular oyuna devam ederek 100 puandan sonraki en yüksek puanı alabilmek için uğraşırlar. Sonraki hımbıl yapan oyunculara verilecek puanlar sırasıyla 75, 50 ve 25 puandır. Tekrar tekrar oynanan oyunlar sonunda toplanacak puanlarla kazanan belirlenir.

17-01-202428-12-202313-12-2023