HAVALARIN ISINMASIYLA BİRLİKTE KKKA HASTALIĞINA KARŞI DİKKAT!

Kırım-Kongo kanamalı ateşi (KKKA), Nairovirüslerin neden olduğu ateş, cilt içi ve diğer alanlarda kanama gibi bulgular ile seyreden kene kaynaklı bir enfeksiyondur. Son yıllarda tedavide görülen gelişmelere rağmen, bu enfeksiyonlarda ölüm oranları hala yüksektir.

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından okullarımıza yapılan bilgilendirme ile,Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı hakkında https://hsgm.saglik.gov.tr/zoonotikvektorel-kkka internet adresinde bulunan videolardan okullarımızca uygun görülenlerin öğrencilerimize izletilmesi hakkında bilgilendirme yapılmıştır.

Bahar mevsiminin gelmesiyle havların ısınması neticesinde park, bahçe ve yeşillik alanlarda karşılaşılabilecek KKKA hastalığına ve canlısına karşı tedbirli olunması amacıyla yapılan uyarılara hem bizlerin hem de çocuklarımızın önem göstermesi gerekmektedir.

28.03.2024 146

28-03-2024