''EN BÜYÜK ENGEL DUYARSIZLIKTIR''

''EN BÜYÜK ENGEL DUYARSIZLIKTIR''

 Her yıl 3 Aralık günü tüm dünyada ''Dünya Engelliler Günü'' olarak belirlenen; engelsiz bir yaşam adına farkındalığın artırılmasına vesile olan anlamlı bir gündür.

03.12.2023 322

   Engelli kardeşlerimizin geleceğe umutla bakan bireyler olmalarının yolu, onların hayatlarını daha da kolaylaştırmak ve toplumla bütünleşmelerini sağlamaktan geçer. Bu aynı zamanda, onların da toplumsal sorumluluk almalarını mümkün kılacak, dayanışma ve yardımlaşma duygularımızın güçlenmesini de beraberinde getirecek olan önemli bir adımımdır.

   Engelli bireylerin yaşama uyum sağlamaları, kendi kimliklerini kazanmaları ve başarılı olmaları, kendilerini her yönden geliştirmeleri konusunda büyük bir desteğe ihtiyaçları  vardır.  Eğitim süreçlerinde, vatandaş olarak herkes, engelli bireylerimize destek olmalı, onların sorunlarını âdeta kendi sorunları bilerek üzerlerine düşen görevleri yerine getirmeye çalışmalıdır.

  3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde, zihinsel ve bedensel farklılıkların hayata engel oluşturamayacağı inancıyla; engelli vatandaşlarımıza, öğretmenlerimize, personelimize, velilerimize ve öğrencilerimize, huzurlu, sağlıklı, engellerin engel olamayacağı bir hayat temenni ediyoruz.

03-12-2023