EBEVEYNLERE TATİL ÖNERİLERİ

Öğrencilerin bir kısmı tatil denildiğinde sadece televizyon ya da bilgisayar oyunları oynayarak, okul açılana dek bilgisayar başında kalarak vakit geçirme olarak algılamaktadır.Bu tür bir anlayış, çocukları dinlenmekten daha çok yormaktadır.Bu hususta ebeveynlere bazı görevler düşmektedir.

Anne babaların bu hususta yapabilecekleriyle ilgili kısa tavsiyeler...

25.01.2024 236

*Tatilin başlangıcında görülen heyecan, heves geçmeye başlayınca, yeni uğraş ve aktivitelerle vakitlerini eğlendirici ve eğitici geçirmelerine yardımcı olunmalıdır.

*Çocuğun dönem boyunca sergilediği performans diğer çocuklarla karşılaştırılıp kıyaslanmamalıdır.

*Çocukları ikinci döneme motive etmek için kaygı ve tehdit yolu asla kullanılmamalıdır.

*Çocuk, her şeye rağmen koşulsuz sevildiğini ve ona güvenildiğini hissetmelidir.

* Çocuğunuzun  düşük not almasının nedenlerini birlikte tartışmalı, çözümler üzerinde birlikte karar vermelisiniz.

* Ara dönem, ebeveynlerin çocuklarıyla birlikte vakit geçirmeleri için çok iyi bir fırsattır.

*Okul zamanında belli rutinlere alışmış çocuklar için, sabah kalkma,kitap okuma vb. etkinlikler, tatil zamanları kimi zaman yapacak bir şeyin bulunamadığı, sıkıcı geçen ''boş zamanlar'' halini alabilir.

Bu konuda anne ve babalar çocukla birlikte zaman geçirebilecekleri bir planlama yapabilirler.

*Aile içerisinde yapılabilecek toplantılarda çocukların da bu karar içerisinde yer almasını sağlayarak sorumluluk bilincinin gelişmesine katkıda bulunulabilir.

* Bu zaman diliminde mümkün olduğu kadar birlikte zaman geçirilmeli, tatil birbirlerini daha iyi tanımak, anlamak ve birbirlerinin arkadaşlığından zevk almak için değerlendirilmelidir.

19-01-202413-12-202312-11-2023