DARÜŞŞAFAKA ORTAOKULU GİRİŞ SINAVI

1863 yılından bu yana babası hayatta olmayan, 2012 yılından itibaren de annesi ve/veya babası hayatta olmayan ve ailelerinin maddî imkânsızlıklar nedeniyle iyi eğitim fırsatı bulamayan çocuklara güçlü akademik eğitimin yanı sıra her türlü alanı destekleyecek şekilde eğitim veren; eğitimin yatılı ve beşinci sınıftan başlayarak lise bitimine kadar sürdüğü, öğrencilerin yemek, barınma, bakım, giyim, öğrenme vb. giderlerinin tamamının karşılandığı Darüşşafaka Cemiyeti'nin Ortaokul Giriş Sınavı ile ilgili bilgilendirme tüm okullarımızla paylaşılmıştır.

Darüşşafaka Cemiyeti söz konusu sınavı her yıl belirlediği illerde (Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Ankara, Antalya, Balıkesir, Batman, Bursa, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Elazığ Eskişehir, Erzurum, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kars, Kayseri, Kilis,  Kocaeli, Konya, Malatya, Mardin, Manisa, Mersin, Nevşehir, Ordu, Osmaniye, Samsun, Sivas, Siirt, Şanlıurfa, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Van, Zonguldak) aynı tarih ve saatte ortak bir sınav yapılmak suretiyle öğrencilerimiz belirlenecektir.

28.11.2023 131

*** Konuyla ilgili bilgilendirmeye aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

meb_iys_dosyalar/51/01/711797/dosyalar/2023_11/28154827_darussafaka.pdf