'' ÇOCUĞUNUZUN ARKADAŞ İLİŞKİLERİ KONUSUNDA EBEVEYNLERE TAVSİYELER''

'' ÇOCUĞUNUZUN ARKADAŞ İLİŞKİLERİ KONUSUNDA EBEVEYNLERE TAVSİYELER''

   Çocuklar yaşıtlarıyla uyumlu ilişkiler geliştiremediği zaman sosyal becerilerini ilerletme hususunda zorluklara karşılaşırlar. Bu durum reddedilme, dışlanma ve görmezden gelinme gibi sorunlara neden olabilir. Bu tür durumlarla karşılaşan çocuklarda genellikle çeşitli davranış problemleri ortaya çıkabilir.

   Ebeveynler olarak çocuğunuzun arkadaşlarıyla yaşadığı sorunları aşabilmesi noıktasında sizlerin de üzerine düşen görevler bulunmaktadır.

08.04.2024 224

   Arkadaş ilişkileri konusunda çocuğunuzu desteklerken yapabilecekleriniz;

***Model Olma: Kendiniz, çocuğunuz için iyi bir arkadaş modeli olun. Kendi arkadaşlık ilişkilerinizde empati ve anlayış göstererek çocuğunuza nasıl sağlıklı ilişkiler kurulacağını öğretin.

***Arkadaşlık Panosu Yapma: Birlikte bir arkadaşlık panosu oluşturun. Renkli karton veya kâğıtlar kullanarak, çocuğunuzun arkadaşlık kavramını anlamasına yardımcı olan resimler ekleyin. Birlikte bu panoyu oluştururken, çocuğunuzla arkadaşlık, paylaşım ve empati gibi önemli değerleri konuşun.

***Sosyal Becerilerin Geliştirilmesi: Çocuğunuza sosyal becerilerini geliştirebileceği ortamlar ve aktiviteler sağlayın. Spor, sanat, müzik veya drama gibi grup aktivitelerine katılmasını teşvik edin. Bu tür etkinlikler, çocuğunuzun iletişim ve iş birliği becerilerini geliştirmesine yardımcı olabilir.

 

25-03-202413-03-2024

05-03-202405-03-2024